PERICANA
Plat típic de l'alcoià, basat amb una barreja de nyores, tomaca seca i capellans regats amb oli d'oliva.
FIGATELL
Pilota de carn del porc i fetge amb espècies fera amb forma de hamburguesa.
S'acompanya amb ceba caramelitzada i carlota i nap fregit.
ESGARRADET
Pimentons torrats al forn amb all i abadejo desgarrats manualment. Ben regats amb oli d'oliva que com deia Vicent Andrés Estellés:
"no h'hi ha plaer més gran al món."
PATAQUETES
Entrepà tradicional del nostre poble, que tradicionalmente es menjava tots els dijous que ni han entre el dia de sant Antoni en febrer al dimecres de cendra.
Dins tens una varietat per tastar però en especial et recomanem el pernil adobat amb pimentó i seba fregida.
TORRADETES
LLesques de pa amb tot tipus de combinacións
GASTRONOMIA D'EPOCA ROMANA
Davant del teatre romà que millor que menjarse uns caragols amb pinyos com feien els romans, o unes faves amb garum o un moretum. Transportat amb el gust a un altra época davant del teatre.
Els nostres plats estan trets dels escriptors i historiadors romans.